سیستم های اطلاعاتی ومدیریت براطلاعات
امروزه اطلاعات برگ برنده ی شرکت های بزرگ تجاری محصوب می شود . ازآنجا که گردآوری اطلاعات به روش دستی و معمولی برای شرکت های چند ملیتی بزرگ غیرممکن می باشد ، آنها به سیستم های اطلاعاتی برای پرکردن این خلاء روی آورده اند.
اطلاعات لازمه ی تصمیم گیری ها است، ولی امروزه پدیده ای چون انفخار و آلودگی اطلاعات مطرح است ، به همین دلیل لازمه ی استفاده ی مفید از اطلاعات در این آشفته بازار ، وجود سیستم های اطلاعاتی یکپارچه و منسجم برای تنظیم و منظم کردن اطلاعات برای استفاده کاوشگران اطلاعت می باشد.
مدیریت براطلاعات نیزبه دو علت عمده پدیدآمده است:
1-پیچیدگی روزافزون فعالیت ها
2-بهبودکارایی رایانه هاوتخصصی شدن به کارگیری آن
درشرایط موجود ، مدیران به یکی ازدو سبک متفاوت استفاده از اطلاعات،به عنوان راه هایی برای استفاده از اطلاعات ، برای حل مشکلشان روی می آورند:
-سبک سیستماتیک (sestematic): در این سبک مدیر توجه خاصی به
روش های از پیش توصیه شده برای حل مشکل ها ، مانند روش سیستم ها، دارد.
-سبک حسی(intuitive) : مدیر بدون توجه به روش های قطعی ، روشی رامتناسب باسلیقه ی خود و شرایط انتخاب میکند.
مدیران ابتدا باید نیازهای اطلاعاتی سازمان یا موسسه را بیابند، سپس نسبت به جمع آوری اطلاعات اقدام کنند . مدیرآشنا به اطلاعات می داندکه اطلاعات باید قبل از استفاده تایید شود و درستی و دقت آن کنترل شود واطلاعات به صرف اینکه توسط رایانه چاپ شده است درست نیست.
آشنایی یک مدیر به اطلاعات و دانستن ارزش اطلاعات درحل مساله باعث تشویق مدیران در تقسیم اطلاعات با دیگران می شود . زمانی که مدیری دارای اطلاعات منتقل می شود و در نهایت منجر به استفاده از اطلاعات در حل مسائل میگردد.
شایان ذکر است ، دانش اطلاعات ، ماورای دانش رایانه ای و استفاده ازاطلاعات ایجاد شده از طریق رایانه است.
مهندس دشتدار – مدرس دانشگاه و مشاور مدیریت
INSTAGRAM.COM/YASERDASHTDAR.IR
دیدگاه شما